Kueh Tiaw Lakna

Mei 26, 2007 Shah

Bahan-Bahan:
100 gm kueteau
50 gm udang
50 gm sotong (dipotong)
50 gm daging ayam (dipotong)
1 tangkai sawi (dipotong)
sedikit kobis
1 cawan stok daging
2 sudu besar kicap pekat
2 ulas bawang putih (ditumbuk)
1 sudu besar tepung jagung + air
1 biji telur
Minyak masak & garam
Cara:
Panaskan sedikit minyak masak dalam kuali. Masukkan kueteau & kicap pekat. Gorengkan selama 2 minit. Angkat & masukkan ke dalam mangkuk. Tumiskan bawang putih hingga garing. Masukkan sos
tiram, sawi, kobis, ayam, sotong, udang, garam & stok daging. Kemudian masukkan bancuhan tepung jagung & masak hingga mendidih.
Cadangan Hidangan:
Tuangkan kuah ini ke atas kueteau tadi.

Entry Filed under: Resepi

3 Comments Add your own

  • 1. zatul  |  April 1, 2011 at 6:32 am

    sy dah buat masakan ini…memang sedappppp……..

  • 2. Shelley  |  Januari 1, 2013 at 8:40 am

    It’s wonderful that you are getting ideas from this piece of writing as well as from our dialogue made at this place.

  • 3. Agueda  |  September 15, 2013 at 8:10 am

    Thank you, I’ve just been searching for info about this subject
    for a while and yours is the best I have found out till now.
    But, what in regards to the bottom line? Are you
    positive about the source?


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Laman

Kategori

Kalendar

Mei 2007
M T W T F S S
« Feb   Aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: